strikhos@garnvaerk.dk

Garn

Garnmærker i butikken

Hos Garnvärk er der fokus på garn i god kvalitet og vi kan altid finde et alternativ til det, der bliver foreslået i din opskrift. Vi har lige nu følgende garmærker på hylderne:

ISAGER GARN
FILCOLANA
DESIGNCLUB
KAREN KLARBÆK BOMULD
NAVIA
GARNVÄRKS HÅNDFARVEDE GARN
ADRIAFIL
ITO GARN
LANGYARNS
RAUMA GARN
ROWAN YARN

Det er ikke alle farver, der er hjemme, så ring eller skriv for at høre, om vi har lige dén farve du mangler. Der tages forbehold for fejl og prisstigninger.

null

Isager

Siden 1977 har Isager været synonym med dansk kvalitetsgarn og skandinavisk strikdesign. Udover de fleste Isager garnkvaliteter har vi strikkebøger af både Marianne Isager og Helga Isager samt mange løsopskrifter i butikken.

Mangler du inspiration til, hvordan du kan bruge Isagers kvaliteter som garnalternativ til din opskrift, så kan du du se en oversigt over strikkefastheder i Isager garn her.

null

Filcolana

Filcolana er et dansk mærke, som selv opkøber uld og andre fibre, der spindes på kvalitetsspinderier rundt om i verden. Filcolana er kendt for de klare, lækre farver og så kan du tilmed finde en gratis opskrifter, som er udgivet af en række kendte, danske strikdesignere på hjemmesiden. Der udkommer nye opskrifter 2 gange om året.

null

DESIGN·CLUB

DESIGN·CLUB blev etableret i år 2000 i samarbejde med Henrichsens Uldspinderi i Skive. DUO silkemerino er et uovertruffent lækkert garn til både babystrik og smuk voksenstrik.

null

Adriafil

Italienske Adriafil har et utrolig stort udvalg af garn. Hos Garnvärk har vi bl.a. tre økologiske garner med alpaka og hamp samt det bløde woolcot, som er et uld/bomuld tubegarn. Genziana til 50,- er vores ‘go to’ bløde merino, som er god til babytøj og kan substituere strømpegarn når du strikker beklædning og gerne vil undgå superwash og nylon.

De chunky garner Morfeo, Sogno og Llama er gode bud til tyk strik med strikkefasthed på 10-14 masker enten strikket alene eller sammen med en silkmohair eller alpaka 1 fra Isager.

null

ITO

ITO er japansk for garn eller tråd. ITO – garn er specialgarner, produceret i Japan, et land med en lang tradition inden for tekstiler.

ITO samarbejder med små spinderier og farveværker og ser sig selv som ambassadør for den unikke japanske tekstiltradition.

ITO-garnkollektionen hos Garnvärk indeholder i øjeblikket 7 forskellige garner.

Alle garner er kendetegnet ved deres specielle fremstillingsproces, ekstraordinære sammensætning og usædvanlige farvepalet eller variation. ITO-garn giver en fantastisk oplevelse: tørt chenille-hørpapirgarn med bomuldskerne, formbar silke med rustfrit stål, ultrablødt silkemohairgarn, garn lavet af bastfiberen ramie eller superfin blød merino.

Alt garn er underlagt fair arbejdsvilkår og høje industristandarder og er – dels håndlavet, dels af genbrugsmaterialer – udelukkende produceret af små familievirksomheder i Japan.

null

Karen Klarbæk

Som navnet antyder er det Karen Klarbæk, der står bag det danske garnmærke. Karens kvalitetssans er ikke til at tage fejl af, når man ser på farvepalette, pris og de høje miljøkrav til garnet. Sammen med Karen Klarbæks garn kan du købe både Karen Klarbæks bøger og smarte opskrifter på enkle hæklede tæpper og accessories.

 

null

Navia

Er du lige som os vild med uld, så er Navia guf. Den lille familievirksomhed på Færøerne laver garn af uld fra færøske får, som bliver blandet med uld fra Shetland og Australien, for at opnå en stor blødhed i garnet.

Navia udvikler strikkeopskrifter med lokale strikdesignere og strikkere, som holder de færøske strikketraditioner i hævd. Navia er stolt af og lægger vægt på at samarbejde med lokale talenter og kunsthåndværkere.

 

null

Garnvärks håndfarvede garn

Vores eget garnmærke består af smukke håndfarvede garner. Garnet bliver håndfarvet lokalt i Fredensborg af Birgit Bonnichsen.
Vi har håndfarvet garn i kvaliteterne: 100% Merino, 70% Kid Mohair – 30% Silke, 50% Merino – 50% Silke, 80% Merino – 20% Nylon.

Garnkvaliteterne kan også købes ufarvet hvis du selv vil farve garnet.

null

Hill Yarn

Håndfarvet garn er den ekstra luksus til dit strikkeprojekt. Vi er stolte af at have det lokal håndfarvede garn fra indiedyeren Hill Yarn i sortimentet.

Lang Yarns har leveret kvalitetsgarn siden 1860. Det er en familieejet virksomhed med stolte traditioner, og du er sikret garn af den højeste kvalitet baseret på en stærk håndværkstradition.

Rauma Ullvarefabrikk ligger i smukke Romsdalen. Her blandt høje bjerge og en smuk fjord har vi spundet Rauma Garn siden 1927. Vi brænder for lokal og bæredygtig produktion, strikketradition og historieformidling.

Rauma Ullvarefabrikk er i dag en af ​​de få uldfabrikker, der leverer norsk uldgarn produceret i Norge