strikhos@garnvaerk.dk

Bagom julevanterne 2019
1. november 2019 Nina@Garnvaerk.dk

Bagom julevanterne 2019 med Anne-Grete Lænkholm

Julemåneden banker snart på og fra d. 1. december kan du være med i en strikkejulekalender hos Garnvärk.

Den hedder i år ‘Strik med på et Vintereventyr’ og bag idéen og opskriften står vantedesigner Anne-Grete Lænkholm.

Her fortæller Anne-Grete om sin passion for vantestrik og hvor inspirationen kommer fra.

 


Jeg er vild med vanter!

Anne-Grete Lænkholm (t.h.).

Vantestrik er et lille, delikat og afgrænset strikkeprojekekt, der giver spillerum for leg med farver og mønstre. Efter en inspirationstur til Norge gik jeg straks i gang med Amagervanterne, som er inspireret af nogen strikkede ærmer, jeg har set på Museum Amager i Dragør.

Derefter lancerede jeg sammen med Garnvärk i Fredensborg den allerførste julekalendervante i Danmark Julevanter 2018. Det blev en succes, hvor 350 personer deltog. Nu er Julekalendervanten 2019 klar og du kan melde dig til lige her.

Inspiration til vantestrik

Jeg bliver inspireret af gamle strikkemønstre, naturen og kunsten eller en fortælling. Jeg lærer af de gamle nordiske og baltiske teknikker ved at strikke dem, og kan lide at sætte dem ind i nye sammenhænge.  Designprocessen udfordrer mig; det er den vildeste leg med farver, teknikker og garner. For det begynder faktisk med garnet!

Jeg har senest lavet 3 kits med vanter for Garnværk , den lokale strikkebutik i Fredensborg. I gaveæsken er der mønster og garn til en voksen vante og en barnevante.  I kan se mit strik på Instagram #annegstrik.

Er du også vild med vanter så kom med i Facebookgruppen Vild med vanter, hvor vi deler vores passion og opfindsomhed.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne-Gretes kreative baggrund

Jeg er vokset op i 50´erne i et lærerhjem, hvor man lærte at strikke og brodere som 6 årig.

Jeg blev selv lærer. Jeg er også uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole og levede af det, til jeg blev 40 år. Så skiftede jeg til lærerjobbet. Jeg underviste på Skovshoved Skole bl.a i billedkunst og håndarbejde som et cross-over fag. Jeg vendte det hele på hovedet og malede det der blev syet og syede i papir.

Jeg etablerede og ledede efterfølgende Drama- og Billedskolen for Gentofte kommune og udviklede kreative Kulturpakker til skolerne og daginstitutionerne.

Jeg har altid selv tegnet og malet og eksperimenterer stadig med diverse udtryksformer. Jeg har udstillet værker i København, Odense og Kolding indenfor de sidste par år.