strikhos@garnvaerk.dk

Ændring i Garnvärk

Ændring i Garnvärk
17. september 2021 Nina@Garnvaerk.dk
Pressemeddelelse udsendt d. 17. september kl 17

Ændring i ejerskab i Fredensborgs garnbutik

Garnvärk åbnede i oktober 2018 sammen med Fredensborgs store butiksfællesskab No.16. Helt fra starten har Garnvärk samlet strikkere til strikkearrangementer og butikken er kendt for at være et hyggeligt samlingssted for mange mennesker.

Både No.16 og alle butikkerne i fællesskabet har klaret sig flot de sidste år og er kommet godt gennem corona-perioden. ”Det er dejligt at være tilbage i hverdagen, hvor vi igen kan samles 40 strikkere hver onsdag aften. Café No.16 sørger for aftensmad, så der er langt mere end strik på programmet sådan en aften” fortæller den ene af indehaverne Birgitte Majlund.

Kun en ejer fremover

Efter opstart og etablering af et godt fællesskab og en stor kundegruppe kommer helt naturligt planlægningen af en stabil fremtid.

”Garnvärk er ved at bliver en teenager og vi har måtte erkende at økonomien omkring en forretning, som den her, ikke er stærk nok til 2 ejere” fortæller Nina Larsson. ”Vi har sammen valgt at Birgitte skal køre Garnvärk videre alene og fortsat være en stærk del af No.16 og det byfællesskab, der er etableret i Fredensborg”.

Butiksfællesskabet No.16 er drevet i fællesskab mellem Garnvärk, Susanne Schmidt og Fryd Living. Butikken og caféen har siden starten for snart 3 år siden, spillet en stor rolle i at få skabt et hverdagsliv omkring Jernbanegade i Fredensborg. Det ændres der ikke ved når Nina Larsson stopper i butikken.

”At etablere en butik, der kan så meget mere end at sælge varer, har været en fantastisk oplevelse, der viser man ikke skal være bange for at gå utraditionelle veje i udvikling af mindre byer” fortæller Nina. ”Fredensborg er en blomstrende by fuld af mennesker, der elsker deres nærområder – og der er godt nok mange strikkere imellem. Garnvärk er blevet centrum for venskaber, fællesskaber og det er et virkelig spændende eksempel på, hvordan en kommerciel forretning og hverdagslivet i provinsen kan spille hinanden gode” fortæller Nina Larsson.

”Jeg er glad for at Birgitte kører butikken videre og glæder mig til at komme som gæst i Café No.16, når der skal strikkes. Beslutningen er meget ny, så jeg har ingen planer for hvad jeg skal lave på mandag, men mon ikke der både er garn og fællesskaber eller andre former for communities i mit fremtidige arbejdsliv” siger Nina.

”Jeg er meget stolt af det, som Nina og jeg har bygget op over de sidste 3 år. Vi har sammen skabt et fællesskab omkring strik, som jeg glæder mig til at videreføre både i hverdagen i butikken samt gennem strikkecafe, kurser og arrangementer sammen med No. 16” siger Birgitte.

Nina Larsson har en baggrund indenfor organisations- og forretningsudvikling i byggeriet. Hun har arbejdet med events og etablering af arbejdskultur frem til hun i oktober 2018 var med til at starte Garnvärk og No.16, med en tanke om, at detailhandlen er en vigtig brik i at etablere levende bymiljøer i mindre byer.

Nina har sidste arbejdsdag i Garnvärk og No.16 lørdag d. 18.september, hvor alle er velkomne til at komme og sige farvel i åbningstiden kl 10-15.

Kontakt til Garnvärk Birgitte Majlund tlf. 24695698

Kontakt til Nina Larsson tlf. 60126864